fbpx

KIMBO ISTORIJA

KIMBO ISTORIJA

Napulj, svetska prestonica espressa, je mesto u kojem je nastao Kimbo – tada pod imenom Cafe do Brasil.

 
 

Napoli, svetska prestonica italijanske espresso kafe

Kao jedna od priča italijanskog ekonomskog čuda sredine 50ih godina, Cafe do Brasil je od male pržionice kafe prešao put do jednog od svetskih lidera u svojoj branši. Do prekretnice u razvoju kompanije došlo je sredinom 60ih godina pojavom novih sistema za pakovanje koji su omogućili pakovanje kafe u konzervama.

Osnivači Kimbo Kafe

Osnivači kompanije uvideli su važnost ovog noviteta koji je omogućavao bolju očuvanost i širu distribuciju proizvoda. Pod brendom Cafe do Brasil kompanija je počela da snabdeva domaćinstva i ugostiteljske objekte, a zahvaljujući stručnosti i iskustvu došlo je do eksponencijalnog rasta čime je mala pržionica kafe postala jedan od vodećih aktera na globalnom tržištu kafe. Sposobnost osnivača da na vreme uvide, razumeju ali i predvide trendove u ukusima potrošača rezultirala je time da su Cafe do Brasil i brend Kimbo na izazovnom italijanskom tržištu zauzeli 1994. godine drugo mesto po prodajnim rezultatima. Ovom uspehu u mnogome doprinela je vernost potrošača koja je zasnovana na onom najosnovnijem – beskompromisnom kvalitetu proizvoda.

Quality Management Systems Certification

Posvećenost kvalitetu, savremena oprema i konstantno unapređivanje procesa proizvodnje doneli su kompaniji 2003. godine prestižni ISO 9001:2000 sertifikat za Upravljanje sistemom kvaliteta kontrole.

Kvalitet Pržionice i Trgovine

Danas kompanija KimbCo d.o.o. ima čast, ali i odgovornost da u Srbiji bude ekskluzivni uvoznik i distributer ovog brenda. Iz naših prostorija u Beogradu pružamo potrošačima širom Srbije mogućnost da uživaju u najfinijem napuljskom epsressu u omiljenim kafićima ali i kod kuće.

Zadovoljni klijenti...

0
×
×

Cart